AsienTaiwan

Finns det inte fortfarande orienteringstävlingar där ute?

Jo det finns—trots regler som förbjuda sammankomster nu finns i många länder i världen.

Taiwan är mindre drabbad av coronaviruset tack vare snabba åtgärder. Så har Taiwan inte så många regler om social distancing och tävlingar (dock mindre) hölls fortfarande:

Länder i Asien drabbades först av COVID-19, men klarade bättre tack vare erfarenheter från SARS-epidemin år 2003. Asiatiska klubbar har dock valt att begränsa tävlingarnas storlek, och ställa in större tävlingar på egen hand även om inga regler som förbjuder sammankomster finns. Tyvärr har viruset återimporteras från Europa och USA till Asien, och även Singapore och Hongkong har nu valt att starkt begränsa sammankomster, vilket innebär även mindre tävlingar och träningar måste ställas in:

Det finns dock ljuset i tunneln—antal nya fall faller i europeiska länder som först drabbas av coronaviruset (Italien osv.) och länder som Tyskland och Danmark ska stegvist lätta upp begränsningar efter påsk. Då ska vi tvätta händer och hoppas om en spännande säsong för orientering!

Följ och gilla oss!
Advertisements