AsienFilippinerna

Filippinerna blir nyaste medlem i IOF

Orientering är nu ett land starkare i Asien. Filippinerna har blivit den nyaste medlemmen i Internationella Orienteringsförbundet (IOF).

Detta gav IOF i ett pressmeddelande om Filippinernas inträde, som godkännandes hos IOF:s rådmöte i Frankfurt, Tyskland. Inträdets datum blev den 12:e januari 2020. Filippinerna blev den 76:e IOF-medlemmen i världen, och den 5:e i Sydostasien, efter Malaysia, Indonesien, Singapore och Thailand. Det betyder också att halv av de ASEAN-länderna har orienteringsförbund som är IOF-medlem.

Filippinerna vill organisera sitt första orienteringsmästerskap i mars 2020, i Filippinernas huvudstad Manila. Orienteringstävlingar i Asien har lockat mer internationella orienterare den senaste tiden, bland annat mästerskapet i Chiang Mai, Thailand och Beidou Orienteering i Zhaoqing, Guangdong, Kina.

Följ och gilla oss!
Advertisements